19 Mayıs 2009 Salı

Genç bir ciltle yaşlanın




Henüz genç olabilirsiniz. Ama şimdiden yaşlılık etkileriyle mücadeleye başlamalısınız. Bilinçli adımlar ve doğru ürünlerle güzel bir yaşlılığın yollarını öğrenmeye ne dersiniz?
Çoğumuza göre, genç kalmak söz konusu olduğunda akan sular durur. Bakımla arası iyi olmayanlar bile gençlik deyince düşünür. Peki anti-aging ya da türkçe anlamıyla 'yaşlılığa karşı' savaşın en önemli silahları neler? Elbette yaşlanmanın önüne geçmek mümkün değil ama kırışmadan yaşlanmak ve sağlıklı yaşlanmak mümkün. Ancak unutmamamız gereken bir şey var. Anti-aging uygulamalarına mümkün olduğunca erken başlamak. Örneğin güneşe çıkarken yüksek korumalı bir krem kullanmak, gelecekte cildinizin geç kırışmasına, lekelenmemesine ve hücrelerinizin su tutma özelliğiniarttırmasına yardımcı olacaktır.

Cildin Düşmanları
Anti-aging uygulamaları arasında pek çok dala ayrılıyor; Cilt sağlığını korumak, yaşlanma sonucu oluşabilecek hastalıklara karşı erken tanı ve önlem almak gibi. Ancak kadınlar bunu sadece kırışıklıklara engel olmak anlamında algılıyor. Bir düşünün, bütün bebekler hokka burunlu, pürüzsüz bir tenle dünyaya geliyor. Oysa 30' lu yaşlara doğru vücudumuz su kaybetmeye başladıkça cildimizde de sorunlar başlıyor. Daha çok sivilcelenme ve sarkma cildimizde en çabuk farkettiklerimiz arasında. Güneş ışınları, hava kirliliği, stres, uykusuzluk da tüm bunları artıran faktörler. Ancak yaşımızın ilerlediğini düşünerek bunu kader olarak da kabullenmemek gerek. Üstelik bu konuda yardımcı pek çok ürün varkenbiz kadınların işi artık çok daha kolay. Peki, hangi tür kırışıklıkta ve sorunda nasıl bir ürün kullanmalı? O minicik kavanozların içindeki mucize kremler yaşlanmaya karşı nasıl savaşıyor? İçlerinde neler var? İşte anti- aging ile ilgili bilmeniz gerekenler...
Alın Kırışıklıkları
Kolojen ve elastin protein liflerinin azalması özellikle alın ve yanaklarda kırışıklığı arttırıyor. Lif proteini yaşa bağlı olarak azalıyor. Bu nedenle lif proteinlerini desteklemek gerekiyor. Alışkanlık haline getirilmesi gereken bir diğer kural da yüksek koruma faktörlü bir güneş koruyuculu ürün sürmeden açık havaya çıkmamak gerektiği. Alın ve yanak kırışıklıklarına karşı seçeceğiniz ürün bu nedenle kolajenle desteklenmiş olmalı.
Mat Cilt
Yaşlanmayla birlikte cildimizde matlaşma ve donukluk yaşanıyor. Oysa pek çok kadın, gençliğindeki o ışıltıyı yeniden kazanmayı arzu ediyor. Bunun için gereken glikolik içerikli ürünler tercih etmek. Anti oksidan özelliği olan ürünler ciltteki matlığı azaltıyor ve parlaklık kazandırıyor.
Cilt Kuruluğu
Cildin nem tutma özelliği azaldıkça dış etkenlere karşı hassasiyeti de artıyor. Yağlı bir cilde sahip olsakta yaş ilerledikçe cilt kuruyor. Pul pul dökülmeler hep bu yüzden. Su bazlı ürünler, besleyici serumlar, nem yönünden zengin kremler, anti-aging için hepimizin vazgeçilmezi olmalı.
Dudak Kenarları
Dudaklarımız da tıpkı yüzümüz gibi zmanala kolajen ve elastini kaybediyor. Hassas bir bölge olduğundan dudak çevresindeki kırışmalar genç yaşta bile görülebiliyor. Sigara içenlerde daha erken gerçekleşiyor. Bu yüzden kolajen ve piptid içeren ürünler dudakları korumada yardımcınız olabilir.
Gözler ve Kaz Ayakları
Kadınların en büyük derdi, kaz ayakları. Yüzdeki kırışıklıklar bir yana, göz çevresindeki kırışıklıklar yaşlanmayı en çabuk ele veren detaylar. Göz çevresi hassas olduğundan özel olarak üretilen göz kremlerini seçmelisiniz. Ayrıca göz altı morlukları ve şişkinlikleri için de ayrı ürünler kullanmalısınız.
Anti-aging' in Başrol Oyuncuları
Hyolüronik Asit
Bu içerik, cilt hücreleri arasındaki ilişkiyi arttırıyor. Hücrelere, daha genç kalması için aktive olmasını emrediyor. Hyalüronik asit, nemi tıpkı sünger gibi emiyor ve onu koruyor. Bebeklerde çok sayıda hyalüronik asit bulunuyor. Bu da bebek cildinin yumuşaklığının sırrını açıklıyor.
Büyüme Faktörü
Güneş ve yaşlanmanın sebep olduğu hasarı onarmak için cildin kök hücrelerini uyarıyor. Dolayısıyla kırışıklığı ve sarkmayı azaltıyor.
Dna Onarımı
DNA hücrelerinin onarımı ve cildimizin yaşlı görünmesine neden olan çevresel hasarıen aza indirgiyor.
Peptid
Tıpkı hyalüronik asit gibi, peptidler de hücreler arası iletişimi arttırıyor, cildin yaşlı görünmesine neden olan kolajen ve elastin yetersizliğine karşı hücreleri uyarıyor. Peptidler amino asit zincirleridir. İnsan yaşamında olmazsa olmazları, anti-aging için şarttır.
Nano Teknoloji
Cildin en derin tabakalarına nüfuz edebiliyor ve anti-aging etkisini güçlendiriyor. Bu küçük tanecikler, cildin üst tabakasını uyarıyor.
DMAE
Dimetilaminomethanol yada DMAE vücudun iyileştirici mekanizmasını teşvik ederek cildin daha sıkı ve iyi görünmesine yardımcı oluyor. Bazı balık türlerinde bulunan kolajen yapımını sağlayan organik bir bileşim.
Alfa Lipoik Asit
Bu anti oksidanlar cilt hücrelerini, kırışıklıklara sebep olan çevresel hasardan koruyor ve mevcut çizgilerin derinleşmesine engel oluyor.

8 Mayıs 2009 Cuma

evde yapılabilecek saç modelleri-2

özlem kuaför saç tasarım ve güzellik salonu
Zarif Atkuyruğu : Hacim veren bir şampuanla saçlarınızı yıkadıktan sonra ister bigudeyle sarıp bekleyin ister fön fırçasıyla doğal dalgalar yaratın. Tercihiniz fırçaysa, saçlarınızı tutamlara ayırın. Orta kalınlıktaki fırçaları saç diplerene kadar sarıp sıcak fön tutun. Tümü bitince kanca uçlu lastik tokayla gevşek bir atkuyruğu yapın. Şakaklardan ince birer tutamı maşayla kıvırın. Parlaklık veren bir spreyle son noktayı koyun.

Doğal Kıvrımlar : İri fön fırçalarıyla saçın dip bölümüne düz fön çekin. Ardından saçı tutamlara ayırın. Uç kısımlarını iri fırçalarla ortaya kadar sarın. Üzerine fön tutun. Fırçayı çıkarın. Ön bölümü yine aynı fırçayla dışa doğru sarıp fönleyin. Tüm saç bitince, elinize bir parça dax yada briyantin alın. Başınızı öne doğru eğerek attığınız saçlarınızı hafifçe karıştırın. Bu dalgalara doğal bir hava verecektir.


Afro Etkisi : Eğer gösterişli bir kıvırcık saç istiyorsanız, nemli saçınızı perma bigudileriyle sarın. Ama önce saçlarınıza jöle yada köpük uygulayın. Çok az tutamlar şeklinde sarmayı unutmayın. Kalın tutamlar kıvırcık değil, dalga görünümü verir. Bigudileri çıkarınca parmaklarınızı iri dişli tarak gibi kullanarak kıvırcıkları açın. Alnınızın üstündeki dip bölümleri fırçayla fönleyin. Saçlarınızı tokalarla gevşek şekilde arkada toplayın.


İddialı Karavel : Ense Hizasında küt kesimli bir saç modelini hazırlamak için uçlara biraz hareket katmak yeterli. Röfleli ya da iddialı bir saç renginiz varsa rengini koruyan bir şampuan kullanın. Yıpranmalarını önlemek için de fön öncesi bakım balzamı uygulayın. Önce düz fön çekin. Uç kısımlarını iri bir fön fırçasıyla dışarı doğru bir tur sararak fönleyin. Karavelin uzun süre dayanması için sabitleyici bir sprey kullanın.

6 Mayıs 2009 Çarşamba

evde yapılabilecek saç modelleri

özlem kuaför saç tasarım ve güzellik salonu


Sezonun baş döndüren saçları
Kısa, uzun, topuz, bukleli, dalgalı.... Birbirinden farklı saç tasarımlarını sizde evde kolayca uygulayabilirsiniz. Sezonun ilgi çeken modelleriyle baş döndürmeye hazır olun. Kuaförden çıkmışsınız izlenimi veren modellerden bir kaç örnek verelim şimdi sizlere:


Asil Topuz : Bu topuzu uygulamak oldukça basit. Volüm sağlayan bir şampuanla saçı yıkadıktan sonra fırça yardımıyla düz kurutun. Saçlarınızı gergin bir şekilde ucu kancalı bir lastik tokayla toplayın. Elinizi bigudi gibi düşünün ve atkuyruğunu elinize dolayın. Topuzu friketeler yardımıyla alttan sabitleyin. Kulak hizasına gelen yan bölümleri hafifçe açın ve yine friketelerle tutturun. Spreyle sabitleyin.


Romantik Bukleler : Uzun saçlara sahipseniz, abartısız ve romantik bu modeli başarı ile uygulayabilirsiniz. Buklelerin doğal görünmesi ve uzun süre dayanıklı olması için saçlarınıza dolgunluk verecek bir şampuanla yıkayın. Fön makinesiyle saçlarınızı kurutun. Hafif nemliyken köpük yada jöle uygulayın. Fön makinasının bigo aparatı ya da bir fön fırçasıyla doğal bukleler yaratabilirsiniz. Başınızı öne eğin ve tutam tutam ayırdığınız saçlarınızı fırçaya sararak kurutun. Tümü bittiğinde başınızı arkaya atın. Perma tarağı yada parmaklarınızla şekil verin.



Su Dalgası : Saçlarınıza hafif su dalgası efektini vermek için öncelikle elektriklenmeyi önleyen bir şampuanla yıkayın. Fön makinesiyle kurutmadan önce köpük sürün. İri bir fırça tarakla saçınıza fön çekin. Göz hizasından başlayarak saçlarınızı maşaya bir tur sarın. Maşa yerine orta boy fırça tarakla da aynı etkiyi sağlayabilirsiniz. Son olarak sprey sıkın.



Modern Ve Asi : Kısa kesimli saçlarınıza biraz hava katmak istiyorsanız, bu model tam size göre olabilir. Uygun bir şampuanla saçınızı yıkayın. Temiz saçlarınızı kurutmadan önce kahkül bölümü hariç tüm saçınıza bol miktarda sert jöle uygulayın. Bigo aparatlı bir kurutma makinesiyle saçınızı kurutun. Kahküllerinizi iri fön fırçasıyla içe doğru gevşek bir şekilde sarıp kurutun. Saç spreyi sıkarak işlemi tamamlayın.

4 Mayıs 2009 Pazartesi

Rimel nasıl seçilir ve kullanılır





Rimel kullanmak makyajın son ve en etkili noktasıdır. Yani makyajı makyaj yapan tek şey rimeldir. Belki mantığınıza yatmayabilir ama gerçek bu! Başka bir tabirle; rimel sürmediğiniz zamanlarda kendinizi makyaj yapmış olmaktan saymayın!
Evet rimeller makyajın olmazsa olmazı.. ama hangisini seçmek gerekiyor? Özellikle yeni sozenda sıkça kullanmamız gereken rimeller hangisi size göre? Kirpikleri uzatanından hacim verene,su geçirmezinden kipik kıvırana kadar uzunlu kısalı, kalınlı inceli yüzlerce çeşidi mevcut!
Kirpiklerinizi istediğiniz şekle sokacak rimeli ararken, farklı özellikleri bir arada sunan modellere yönelebilirsiniz. Doğru olan, size en uygun ürünü bulabilmek.
Çift renkli rimeller:
Çift yönlü kullanıma müsayit olan rimeller, kirpikleri daha uzun gösterir. Önden sürülen, beyaz renkteki güçlendirici kirpikleri beslerken, kalınlaştırır ve kirpikleri esas boyalı rimelin sürülmesine hazırlar.
Hacim veren rimeller:
Hacim verme özellikli rimeller; kirpiklerin olduğundan iki kat daha hacimli görünmelerini sağlar. Özel formülleri ve tasarım harikası fırçaları sayesinde kirpikler dolgunlaşır.
Su geçirmez rimeller:
Su geçirmez rimeller sayesinde denize girebilir, yağmur altında yürüyebilir ya da yüzünüzü yıkayabilirsiniz.Tabi sadece su değil ısı ve tere karşıda oldukça dirençlidirler.

Kirpik kıvırtan rimeller:
Kirpikleri yukarıya doğru ok ok kıvırtan rimeller, gözlerin daha iri çekik görünmesini sağlar. Hatta orjinalinde uzun kirpikleri olanlar daha şanslı! Bu arada bu tip rimelleri kirpiklerin ucuna doğru sürmeniz gerektiğini unutmayın!
Rimel nasıl uygulanır?
* Rimelin daha iyi görünmesi için kiroikleriniz temiz ve kuru olmasına dikkat edin. Lens kullananlar, rimel sürmeden önce lensleriniz takmalılar.
* Uygulamaya üst kirpiklerden başlayın. Aşağıdan yukarı yani köklerden uçlara doğru fırçayı sürekli döndürerek ilk katı sürün.
* İlk katı uyguladıktan sonra bir müddet bekleyip kirpiklerin kurumasını sağlayın. Daha sonra ikinci kata geçebilirsiniz.
* Alt kirpiklerinize hacim vermek istiyorsanız; fırçayı kirpik diplerinize yatay olarak kirpiklerinizde gezdirin. Kirpiklerin uzun görünmesini isteyenler; fırçayı dik tutup tek tek boyayabilir.
* Kirpik fırçası ile fazlalıkları alın ve kirpikleri birbirinden ayırın.
* Uygulama sırasında göz çevrenize rimel bulaştırdıysanız bir kaç saniye bekleyin ve pamuklu çubuk yardımıyla temizleyin.
Rimel nasıl seçilir?
Makyajı bütünleyen rimellerinizi seçerken ve kullanırken bazı noktalara dikkat etmelisiniz...
* Maskara alırken ürünün fırçasına dikkat etmek gerekir. Çok kısa yada çok ayrık fırçalar değil, orta mesafeli olanlar tercih edilmeli.
* Nem oranının yüksek olduğu günlerde (özellikle yaz aylarında) waterproof, yani suya dayanıklı maskara tercih edin.
* Maskaralar çabuk kurur. Dolayısyla rimellerin en fazla üç aylık ömrü olduğunu unutmayın.
* Kuruyan maskarayı yumuşatacağım diye içine su, aseton yada badem yağı katmaya kalkmayın. Rimeli düzelteceğim diye dahada bozabilirsiniz. Hatta gözünüzün tarhiş olmasınada sebep olursunuz.
* Değişikliğe gitmekten korkmayın! Artık piyasada sadece siyah yada kahverengi rimeller satılmıyor. Göz ve ten renginize uygun olarak mürdüm, lacivert, mavi, yeşil, mor yada pembe rimel bile kullanabilirsiniz.
* Rimellerin fırçasını düzenli olarak temizleyin. Böylece daha önceki kullanımlardan kalan artıklar kirpiklerinizin üzerinde topaklaşmayacaktır.

2 Mayıs 2009 Cumartesi

Saç Dökülmesi Ve Sebepleri, Korunma Yolları

Özlem kuaför saç tasarım ve güzellik salonu



Saçlarınız olmasaydı kendinizi nasıl hissederdiniz? çıplak, çirkin, farklı bunlar ilk aklıma gelen cevaplar. Saçlarımızın değeri bizler için başka örneğin: saçlarımız iyi görünüyorsa kendimizi iyi; kötü görünüyorsa kendimizi gün boyu kötü hissedebiliyoruz. Peki sizlere ikinci bir soru sormak istiyorum; Saçlarınıza hakettiği özeni gösteriyor musunuz? Gerçekçi olmak gerekirse malesef kıyafetlerimiz kadar değil..
Saç dökülmesi yıllardır bir erkek sorunu olarak algılanmış, sanki kel kalmak sadece erkeklere öz bir olaymış gibi; ancak son derece tehlike arz eden bir durum olduğunun farkındamısınız?
Belki kadınlar erkekler gibi kel kalmıyor ancak şuda bir gerçek ki iyice azalan saçlarınız güzelliğinizden çalıyor. Sadece güzellik meselesi değil aslında sorun, saç dökülmesi çok ciddi sağlık problemlerinden de kaynaklanıyor olabilir.


Ne Kadarı Normal?
Öncelikle bir konuda anlaşalım; Saçlarınız eskiye oranla çok daha fazla dökülüyorsa ''Mevsimseldir'' yada ''Strestendir'' diyenlere aldırmayın, saç dökülmesini ciddiye alın ve mutlaka önlemeye bakın. Gelin şimdi beraber saç dökülmesinin nedenlerine ve neler yapmamız gerektiğine bir göz atalım.
Her gün belli bir miktarda (50 ila 100 tel) saç kaybediyoruz zaten bunlar, doğal yaşam sürelerini tamamlamış ve dökülmeleri gereken saçlar oluyor. Yerlerinede yenileri mutlaka çıkıyor.
Elbette bu dökülen saçları tek tek bir yere toplayıp sayamayız; ancak ortalama bir avuç kadar dökülüyorsa ortada bir sorun olmadığını söyleyebiliriz. Ama dökülme miktarı fazla ise, mutlaka bir uzmana danışmanız gerektiğini bilmelisiniz.

Regl Dönemi Arttırıyor
Kadınlarda Saç dökülmesini tetikleyen unsurlar arasında, hormonal problemler ilk sırada yer alıyor. Regl olmadan hemen önceki günler, menopoz dönemi ve hamilelik bitiminden 4-6 ay sonra, saç dökülmesi daha sık görülebiliyor. Bunun dışında; mevsim döngülerinde, ateşli hastalıklar sırasında, psikolojik stres durumlarında, triot (guatr) hastalıklarında, çeşitli ilaçların kullanımına bağlı olarak demir eksikliği durumunda veya vitamin yada folik asit eksikliğine bağlı olan kansızlık durumlarında da saç dökülmesine rastlanabilir.
Ne yapmamız lazım?
Önerimiz ''Biotin'' ve ''Silica'' içeren şampuanlar kullanın, Banyo sonrası, saçınızı mümkün olduğunca yumuşak hareketlerle kuurulamaya özen gösterin; çünkü saç ıslakken çok daha kırılgandır.
Güneş ışınları tüm çoğalan hücrelerde olduğu gibi, saçlardada zarar verir. Güneş koruyucu filtresi olan kremler, yaz aylarında saç uçlarına sürülebilir.