11 Haziran 2009 Perşembe

Saç renginize göre doğru makyaj tonları




KAHVELER
Siyah Kahveden Açık Kahverengine

GÖZLER
Siyah kahve tonlarındaki saç rengine en iyi uyacak far rengi tatlı, fındık kahve renkleri olacaktır. Kestane rengi saçlarbej, camel ve zeytin gibi nötr veya gece içinmor, orman yeşili ve altın renkleri ile uyumlu olacaktır. Açık kahverengi saç renkleri yumuşak kömür ve gri kahve tonlarıyla belirginleştirin.

YANAKLAR
Eğer siyah kahve tonlarında saçlarınız varsa mat, koyu tuğla rengi tonlarıyla koyu, dramatik renginizi canlandırın. Kestane rengi saçlara sahip bayanlar bronz ya da koyu gül tonlarına yönelmeliler. Açık kahverengi olanlar ise pembensi kahverengini tercih etmeliler.

DUDAKLAR
Eğer siyah kahve tonlarında saçlarınız varsa gül pembesi ve sarımsı pembe rujlarınızı ortaya çıkarın. Kestane rengi saçlara sahip bayanlar mürdüm eriği, altın, kahvemsi pembe, şarap rengi ve kırmızı renkleri içerisinde harika görünecektir. Eğer saç renginiz açık kahverengi ise sıcak pembe ve soluk pembe renklerine yönelmelisiniz.

SARIŞINLAR
Platinden Çilek Sarısına

GÖZLER
Platin sarısı saçlara sahip olanlar yumuşak, sarımsı pembe, pudramsı mavi, eflatun ve leylak renklerindeki farlarla harika görünecektir. Altın sarısı saçlara sahip olan bayanlar ise soğuk kahverengi, boz kahverengi, bronz, granit ve mürdüm renklerini tercih edebilirler. Çilek sarısını mavi , gri, lila ve yeşil tonları içerisinde canlandırabilirsiniz.

YANAKLAR
Eğer platin sarısı saçlara sahipseniz pembemsi renkler, kırmızı ve kiraz pembesi ile yüzünüze renk katın. Daha Sıcak görünen altın sarısı saçlılar turuncu kırmızısı, mercan ve pembemsi bronz renklerine yönelmeliler. Çilek sarısı olanlar ise kahverenginin mat renklerinden uzak durup pastel ve sarımsı pembe tonlarını tercih etmeliler.

DUDAKLAR
Mor renklerini içeren pembemsi tonlar ve gül pembesi kahve renkleri platin sarısı saçlara sahip bayanların dudaklarına son noktayı koyacaktır. Altın sarısı bayanlar nötr tonları, mocha pembesi, sarımsı kızıl ve şeftali pembesi ile harika görüneceklerdir. Çilek sarısı saçlar mavi tonlu kırmızı ve pembelerle uyumlu olacaktır.

KIZILLAR
Kızıl Kahverengiden Alev Kırmızısına

GÖZLER
Kızıl kahverengi saçlara sahip bayanlar samur, çikolata veya altınımsı kahverengi tonlarındaki farlarla güzel görüneceklerdir. Eğer saç renginiz daha mercanımsıysa bakır, patlıcan moru, boz kahverengi, camel ve haki yeşili renklerini tercih etmelisiniz. Alev kırmızısı bayanlar nötr renkler, sıcak boz kahverengi, füme yeşil ve gri mavi renkleriyle parıldıyacaklardır. Göz makyajınızı kahverengi maskara ile bitirin, çünkü siyah maskara fazla kaba durabilir.

YANAKLAR
Kızıl kahverengi ya da mercan kırmızısı saçlarınızı kayısı, sarımsı şeftali veya turuncumsumsu pembe tonlarındaki allıklarla birleştirin. Alev kırmızısı saçlara sahipseniz kahverengimsi pembe ve soluk şeftali tonları deneyin.

DUDAKLAR
Kızıl kahverengi ya da mercan kırmızısı saçlarınız saydam mercan rengi rujla harika görünecektir. Ayrıca Kayısı, bal rengi ve sıcak pembe tonu da güzel duracaktır. Alev kırmızısı bayanlar gül pembesi ve bej renklerine bağlı kalmalılar.

ESMERLER
Siyahtan Mürekkep Siyahına

GÖZLER
Doğal siyah rengi saçlar metalik rengi olan bronz, bakır ve altın renkleriyle çok uyumludur. Ayrıca parıltılı kahverengi, patlıcan moru, bordo, mürdüm, safir mavisi, kobalt mavisi ve orman yeşili ile de uyumludur. Mürekkep siyahı saçlara sahip olanlar canlı lacivert, siyah ve patlıcan morunu deneyebilirler.

YANAKLAR
Doğal siyah rengi saçlara sahipseniz mavi tonlarından sakının ve koyu kayısı, bronz, sıcak pembe tonu, kuru üzüm rengi ve yanık turuncu renklerini tercih edin. Mürekkep siyahı saçlara sahip bayanlar yumuşak, açık pembe tonlarıyla harika görüneceklerdir.

DUDAKLAR
Doğal siyah rengi saçlara sahip olanlar bal rengi, altın, karamel ve turuncu, mercan, mandalina rengi ve saydam kırmızı renkleriyle harika görüneceklerdir. Koyu mürdüm ve kızıl kahverengi de güzel duracaktır. Mürekkep siyahına sahip bayanlar mavimsi kırmızı tonu gibi koyu, canlı tonları tercih etmeliler.