18 Ağustos 2009 Salı

Estetikte Son Nokta




Malum kadınların güzellik tutkusu çılgınlık boyutunda: Bir barbie bebek kadar mükemmel olmak istiyoruz! Teknoloji de adeta kadınlara hizmet ediyor. Uzun süredir ameliyatsız, kansız, acısız, estetik yöntemleri gündemdeydi. Yeni estetik trendleri de yine bu yönde...

YÜZ
Sağlıklı bir cilt için iyi bir beslenme düzeni ve cilt bakımının olmazsa olmaz olduğunu artık hepimiz çok iyi biliyoruz. Ancak bakım yeterli gelmiyorsa, yaşlanma süreciniz hızlı ilerliyorsa, yeni teknikler sayesinde yaşlanmayı geciktirmek de elinizde!

FINELIFTING
Bir çok konuda olduğu gibi, kırışıklıklar konusunda da lazer yöntemleri artık kişiye özel hale geldi. Eskiden, yüz gençleştirme denilince akla zahmetli ameliyatlar gelirdi. Ancak günümüzde, boyun ve gıdı bölgesindeki yağlar özel lazerlerle sadece bir seansta eritilebiliyor ve yüz yine bir seansta gerdirilebiliyor. Bu yöntemlerin en yenisi; finelifting ''Uzun açılımı 'Facial improvement by new filters and lights' olan bu tedavide, cerrahi metodların yerine, lazer ışığı kullanılıyor. Sistem içerisinden, hastaya en uygun lazer ışığı bulunuyor. Böylece her hastada başarılı sonuçlar elde etme şansı yükseliyor, çünkü tedavi kişiye özel hale geliyor. Hasta kesiksiz, kansız, dikişsiz ve anestezisiz ameliyat ediliyor. Güneş lekeleri, göz çevresi ve kaş arasındaki kırışıklıklar, boyun ve yanaklardaki sarkma ve yağlanmaları finelifting yöntemi ile düzeltebiliyoruz.

Bu yöntemde çeşitli dalga boylarındaki lazer ile cildin belirli tabakalarında mikro delikler açılıyor. Bu deliklerin iyileşme süresi sırasında cilt geriliyor, yeni kan damarı, yeni kolojen üretimi gerçekleşiyor ve cilt gerginliği sağlanıyor. Aynı zamanda cildin canlılığı artıyor.

Uygulama sırasında acı yok denecek kadar az. Gerektiğinde lokal anestezi kremleri ve belirli ilaçlar kullanılabiliyor. Operasyon sonrasında cilt üzerinde oluşan kırmızılık bir kaç günde yok oluyor. Dolayısıyla, bir gün sonra normal hayatınıza devam edebiliyorsunuz. Ortalama 2 / 4 seansta hedefe ulaşıyorsunuz.

EMAX (IPL VE RF ELOS TEKNOLOJİSİ)
Yaşlanmaya neden olan unsurların başında ultraviyole ışınları geliyor. Ultraviyole, hücrelerde atılması güç olan maddelerin (serbest radikaller) birikmesine ve kolojen liflerinin kırılmasına ve hatta kaybına yol açıyor. Cildi, ultraviyole ışınlarından koruyan ve cilde rengini veren ise hücredeki pigmentler. Aşırı güneş ve yılların etkisi ile bu pigmentler azalıyor, hücre sayısındaki azalma da cildin incelmesine neden oluyor. Cilt altında bulunan, cilde esnekliğini ve gerginliğini kazandıran kolojen ve elastik lifler, ultraviyole etkisiyle kalitesini yitiriyor. Böylece cildin gerginliği azalıyor, yerçekimine karşı verilen savaşta mağlup oluyoruz. Komple bir estetik ünitesi olan e MAX, özellikle damar lezyonlarının azalması, hiperpigmentasyonların ortadan kaldırılması (renk açılması), deri dokusundaki ince çizgilerin ve deri renginin düzeltilmesi, gözeneklerin küçültülmesi, akne ve akne izi gibi durumlarda uygulanıyor.

Gerekli tedavi sayısı kişinin sorununa bağlı olarak değişiyor. Yaşlı yada güneş ışığından zarar görmüş olan deride, ortalama 4 / 6 seanslık bir uygulama yetiyor.

DEKOLTE
Daha dolgun göğüs isteyenler ama bir türlü estetiğe cesaret edemeyenler, artık hedeflerine bir adım daha yakın. kök hücre ile meme büyütmenin estetikte bir çığır açtığı düşünülüyor. Yağ enjeksiyonu ise, göğüslerde olduğu kadar bacaklarda da etkili sonuçlar veriyor.
YAĞ ENJEKSİYONU
Tıbbın son yeniliği; yüzdeki gevşeme, sarkma ve kırışıklık için kullanılan yağ enjeksiyonunun, vücudun başka bölgelerinde, daha geniş hacim istiyen yerlerde de kullanılması! Şu anda bu yöntem; bacak kalınlaştırma, vücudun herhangi bir yerinde kaza ya da yanık sonrası kalan çökük bölgelerin iyileştirilmesi ve meme estetiğinde kullanılıyor. Tıpkı botoks gibi, usulüne uygun yapılmadığında eleştirilere yol açabiliyor ama işin uzmanı tarafından yapıldığında, başarılı sonuçlar hastaları mutlu ediyor.

Silikonu sevmeyen ama yarım / bir bedenlik değişiklikle güzel dekolteye sahip olmak istiyenler için yağ enjeksiyonunu öneriyoruz.

'Meme büyütme amacıyla silikon protez koydurmaktan çekinen hastalar var. Silikon zararlı bir yöntem olmamasına karşın, birçok kadın memesinde yabancı bir cisim taşımaya çok sıcak bakmıyor. Hastaların protezsiz çözüm istediği durumlarda, yağ enjeksiyonu güvenilir, hızlı, yepyeni bir alternatif! Tekniğin diğer yöntemlere göre avantajı, kolay gerçekleştirilmesi, herhangibir ize yol açmaması ve gerçekten doğal bir görüntü vermesi. Yönteme karşı bilimsel çevrelerce öne sürülen en büyük eleştiri, verilen yağın meme dokusuna ulaşması kuşkusu. Oysa yağ enjeksiyonu ile meme büyütme tekniğinde, enjeksiyon meme bölgesindeki derinin altına yapılıyor, kesinlikle meme bezi içine değil.'

Yağ enjeksiyonu yöntemi, orta büyüklükteki memeler için daha uygun. Memesinin hafifçe dolgunlaşmasını istiyen ve sarkmadan şikayetçi olan kadınlar için, bu yöntem ideal. Ciddi bir sarkma söz konusuysa, çeşitli askı yöntemleri, yağ enjeksiyonu ya da memeyi kendi üzerine katlama ile yapılacak mastopeksi denilen işlemler de uygulanabiliyor. Boyun ve meme dekoltesi bölgelerindeki ince kırışıklıklardan yakınanlar için, deri altına yağ enjeksiyonu yapılabiliyor.

KÖK HÜCRE TEDAVİSİ
Burun kenarı ve göz altı çizgileri, dudak etrafı ve yüzdeki boşalmaların tedavisinde kullanılan kök hücre, artık memelerde de uygulanmaya başladı! Japonyo' da geliştirilen bu yöntemde, kişinin kendi yağ dokusundan alınan kök hücre, ameliyatsız bir işlem ile memeye enjekte ediliyor. Böylelikle hem yağlarınızdan kurtuluyor hemde tamamen doğal kök hücre dokusu ile memelerinizi büyütebiliyorsunuz.
Bu işlem iki saat sürüyor. Yağ dokusu, liposhaping yöntemi ile alınıyor ve izalasyon işlemi ile elde edilen kök hücreler aynı anda memeye geri veriliyor. Kök hücre ile meme büyütme, estetik amaçlı meme büyütmelerde kullanıldığı gibi, memesi alınmış hastalara da yeni meme yapılabilmesini sağlıyor.
Enjeksiyon yerinde herhangi bir iz oluşmuyor. Kök hücreler kişinin kendisinden alınan dokular olduğu için, istemeyen bir etki veya sonuçta beklenmiyor. Kök hücre naklinde yağın alınacağı bölge seçilirken genellikle vücutta yağlanmanın fazla olduğu bölgeler tercih ediliyor.

VÜCUT
Liposuction ' a rakip geldi! Fazlalıklarınızdan kurtulmanın şimdi tam sırası! Vücudunuzdaki lekeler ve düzgün olmayan görüntülerden şikayetçiyseniz, onun da çözümü kolay....

SLIMLIPO
Vücut şekillendirmek ve bölgesel yağlardan kurtulmak için farklı metodlar ve yöntemler deneniyor. Liposuction bu ameliyatların en bilineni.. Ama bu yöntem, artık yerini çok daha kolay tekniklere bırakıyor. Teknolojinin gelişmesiyle beraber ortaya çıkan en yeni gelişmelerden biri de, yağ hücrelerine duyarlı lazer teknolojisi; slimlipo! Silimlipo ile gıdı, yüz, kol, bacak, basen, bel, sırt, popo, meme olmak üzere vücudun tüm bölgelerindeki yağlardan kurtulmak mümkün. İşlem sonrasında, kas ağrısına benzeyen hafif bir ağrı dışında hiç bir yan etkisi bulunmuyor. Sadece boyun bölgesi, işlem sonrası hastaların sosyal hayatını az da olsa engelleyen en zor bölge.

FRAKSİYONEL LAZER
Vücuttaki çatlaklardan, kırışıklıklardan, akne, yanık, yara, ameliyat izlerinden ve lekelerden kurtulmak için ideal bir yöntem . Fraksiyonel lazer; kullanıldığı bölgede epitermal dokuyu soymadan ciltte mikro kanallar açıyor, yara oluşturmadan mevcut deformeleri azaltıyor veya yok ediyor. Temel prensibi, cilde derinlemesine nüfus ederek, cilt altındaki yıpranmış kolojeni tahtip etmek ve taze kolojeni tetiklemek! Bu tetikleme, üst derideki kök hücreleriaktif hale getiriyor, beraberindegenç ve sağlıklı doku oluşumu başlıyor. En önemli öelliği ise 1,3 cm2 lik bir alanda mikron çapında 169 adet lazer ışınını aynı anda atarak, cildin hem üst hem de alt tabakasına etki etmesi!
Özellikle en zor tedavilerden biri olan vücut çatlaklarında oldukça başarılı sonuçlar elde ediliyor. Çatlak alanındaki bozuk bağ dokusu taranarak siliniyor. Yeni oluşan sağlıklı bağ dokusu, çatlak dokuyu doldurarak izi küçültüyor ve cilt kalitesini arttırıyor. Sivilce izleri iseüç seansta, yüzde 50-80 oranında azalıyor. Uygulamalar, yaklaşık 15-20 dakika sürüyor. Ciltte bazen birkaç gün sürecek soyulmalar görülebiliyor.

DUDAK
Dolgun ve çekici dudaklar... Her kadın ister! Ama dolgun dudaklara kavuşayım derken, yüz oranını hesaba katmayan kadınların ne durumda olduğu da ortada. ''İnsan angelina Jolie değilken neden onun dudağına sahipolmak isterki?'' Amaç başkasının dudağını kopyalamak olursa, sonuç beklendiği kadar başarılı olamıyor. Tüm estetik uzmanları, ideal dudak dolgusunun, yüz şekline uygun olması gerektiği görüşünde.
Dudakta en belirgin şikayetler; ince dudaklar ya da üst dudak üzerinde oluşan dikey çizgiler. Sırf daha çekici bir gülüş yaratmak için estetik yapmak isteyen kadınlar da var. Dudağa yapılan müdahalenin abartılı olup olmadığını anlamanın ölçütü ise basit: Hiçbir zaman yüze bakıldığında ilk önce dudaklar dikkat çekmemeli. ''En kolayı ve hızlı olanı hazır dolgu maddelerin enjeksiyonu. Hyaluronik asit içeren çeşitli dolgu maddeleri piyasaya çıktığından beri, işlemler oldukça kolaylaştı. Hyaluronik asit, yara iyileşmesinin ana maddesi sayılıyor. Vücudumuzda bulunan bu madde, sentetik olarakta üretiliyor. ve hazır enjektörler içinde 1 cc olarak satışa sunuluyor. Maddeyi öncelikle dudağın kenarını belirginleştirmek için bu bölgeye veriyoruz. Bu sırada dudak kendiliğinden hafifçe dışa dönüyor, eğer dudak ortası yani dudağın etli kısmı inceyse bu bölgelerin içine de ilaç vererek dudağın tümünü kalınlaştırmak mümkün. Dudak ince yani etsiz ise ve hastaya liposuction yada benzeri bir işlem yapılıyorsa, kişiye kendi yağını vermek de uygulanan yöntemlerden biri''
En sık sorulan sorulardan biri olan ''Estetiğin öpüşmeye etkisi olumsuz olurmu?'' sorusunun yanıtına gelince.... Yaptıranlar söylüyor: Hayır!

EL
Yüzde ve vücutta yaşlanma izleriyle savaşırken, elleri de unutmamak gerekiyor. Ellerin genç, sağlıklı ve güzel görünmesini sağlamak için birkaç basit işlemle mümkün! El estetiği düşünenler için, şu sıralar kullanılan en yeni yöntemlere gelince...

LIPOFILLING
El yüzeyinde yaşlılığa bağlı doku kaybı olduğunda, hazır dolgu maddesi uygulaması ya da lipofiling yapılarak cilt altı dolgun ve sağlıklı bir hale getiriyor. Hazır dolgu maddelerinin uygulanması son derece basit! Cilde anestezik bir krem sürdükten sonra, beş dakika içinde ince bir iğne sayesinde uygulama gerçekleştiriliyor. Ve çalışan kişiler bu uygulamayı öğle tatilinde dahi yaptırabiliyor. Kişinin özellikle karın bölgesinden istenilen bölgeye enjeksiyonu olan lipofilling uygulamasında ise, sadece yağın enjeksiyonuna bağlı dolgunluğun yanı sıra ciltte gençleşme de görülüyor.

NONİNVAZİF LAZER
Ağrısız, Ciltte kızarıklık ve tahriş bırakmayan, tedavi sonrası toparlanma süresi gerektirmeyen bir yöntem. Yenilenen hücreler daha düzgün daha sıkı ve genç görünüyor, sadece el değil, yüzdeki yaşlılık belirtileri ve sarkmalar için de uygulanabiliyor.

PEELİNG
Yüze uygulanan peeling, eller için de son derece başarılı sonuçlar veriyor. Peeling işlemi ile kırışıklıklar, yorgun cilt, cilt lekeleri gibi pek çok sorun gideriliyor ve uygulanan bölgedeki cilt daha parlak ve elastik hale geliyor.