23 Nisan 2009 Perşembe

kızıl saçlar hakkında bilgi

Özlem Kuaför Saç Tasarım Ve Güzellik Salonu



Ateş Rengi Herkese Yakışmaz



Şüphesiz Kızıl olmak ”diğerlerinden başka olmak demek”. O yanık turuncular, akaju irizeler ”Farklıyım” mesajı vermenin bir yöntemi. Fakat orjinal saç rengi kızıl olmayanlarda bu tonlarla oynamak, Son derece tehlikeli sularda yüzmek anlamına geliyor. Öyle ki becerikli kuaförlerin boya dünyasında ”kötü saç” anlamına gelen iki ana madde var. Birincisi, çok esmer kadının sarı saç ısrarı, ikincisiyse klasik görünümlü bir kadına uygulanmış üstelik ten rengine uymamış bir ”punk” kızılı. Elbette kötü kızıl meçler, ayarı fazla kaçmış hidrojen peroksitle samana, çalıya dönmüş üstene üstlük kızarmış sarı saçlar konumuz dışı. ”Kalitesiz işçilik” bir yana en fenasıda ödediğiniz tonla paranın ardından elde edilmiş korkunç saçlarınızla ilgili kuaför tarafından yapılan ”çok yakıştı” baskısı.



Çok güvendiğiniz ve yıllardır sizi şaşırtmamış bir kuaförünüz yoksa biraz daha dikkatli olmak lazım. Çünkü bu senenin ”hit” rengi kızıl, uygulanması en zor renklerden biri.



Desperate Housewive’ starı Marcia Cross ‘ un yada hepimizin yakından tanıdığı Asi dizisinden Selma Ergeç’ in kızılları başarılı çalışmalar olarak karşımıza ilk çıkanlar.



”Kızıl saç anayasası”nın ilk maddesi ten rengiyle ilgili. İdeal kızıl ton teninizin rengine göre belirlenir. Çünkü kızıl renkler kendi içinde bir çok tona ayrılır: Bakır kızıl, irize kızıl, kahve kızıl, yoğun kızıl ve akaju kızıl gibi. Cildiniz pembe tonları barındırıyorsa tüm bu kızıl tonlarını iyi taşıma ihtimaliniz yükseliyor. Sarımsı yada koyu tenlerde kızıl tonlarını önermiyoruz.



Kızıl saç boyası diğer boyalara göre daha çabuk okside olur, yani rengin niteliği daha çabuk değişir. Bu nedenle açık havada uzun süre kalacaksanız, UV filtresi içeren bir şekillendirici kullanın.


Her ne kadar kimi kadınlar bunun güzel ve farklı olduğunu düşünsede patlıcan moru tonlarının sizi baştan çıkarmasına izin vermeyin. Mora dönük kızıllar doğal görünmez ve çoğu zamanda kişiye yakışmaz. Kırmızı tonunu seçerken, bakır, kahveye dönük kızıl gibi tonları tercih edin.
Saç larınızda kızıl bir tonu tercih ettiyseniz öncelikle dikkat etmeniz gerekenler arasında belkide en önemlisi boyanın marka ve kalitesi. Ve yine çok önemli bir konu saçlarınızı daha önce kendiniz boyadıysanız/boyattıysanız yada kimyasal bir işlem gördüyse kesinlikle kendiniz boyamamalısınız. Çünkü saçınızın her parçasının ayrı bir renk alması söz konusu ancak daha önce boyanmamış yada kimyasal herhangibir işlem görmemiş saçlarda marketlerdeki kutu boyalarla sonuç almanız söz konusu; konusunda profesyonel ve güvendiğiniz bir kuaförden yardım almanızı öneririz.


Eğer saçlarınız çok kuru ve yıpranmışsa kızıl boya çok çabuk akar. (Kızıl boya sağlıklı saçlarda bile çok çabuk akıyor) Bunda kızl boyaların renk pigmentlerinin diğer tonlara göre daha küçük olması ve şampuanlar tarafından saçtan yıkama esnasında sökülmeside tabiki bir etken ancak bu süreyi uzatmanızda mümkün (dikkat ederseniz uzatmanız diyoruz durdurmak değil )



Peki ne yapmamız lazım: haftada bir renk bakımı , renk korumaya uygun özellikle kızıl tonlar için üretilmiş bir şampuan ve kırıklarınızın periyodik temizlenmesi saçlarınızı ilk günkü parlaklık ve canlılığını korumasına yeterlidir.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder