2 Mayıs 2009 Cumartesi

Saç Dökülmesi Ve Sebepleri, Korunma Yolları

Özlem kuaför saç tasarım ve güzellik salonu



Saçlarınız olmasaydı kendinizi nasıl hissederdiniz? çıplak, çirkin, farklı bunlar ilk aklıma gelen cevaplar. Saçlarımızın değeri bizler için başka örneğin: saçlarımız iyi görünüyorsa kendimizi iyi; kötü görünüyorsa kendimizi gün boyu kötü hissedebiliyoruz. Peki sizlere ikinci bir soru sormak istiyorum; Saçlarınıza hakettiği özeni gösteriyor musunuz? Gerçekçi olmak gerekirse malesef kıyafetlerimiz kadar değil..
Saç dökülmesi yıllardır bir erkek sorunu olarak algılanmış, sanki kel kalmak sadece erkeklere öz bir olaymış gibi; ancak son derece tehlike arz eden bir durum olduğunun farkındamısınız?
Belki kadınlar erkekler gibi kel kalmıyor ancak şuda bir gerçek ki iyice azalan saçlarınız güzelliğinizden çalıyor. Sadece güzellik meselesi değil aslında sorun, saç dökülmesi çok ciddi sağlık problemlerinden de kaynaklanıyor olabilir.


Ne Kadarı Normal?
Öncelikle bir konuda anlaşalım; Saçlarınız eskiye oranla çok daha fazla dökülüyorsa ''Mevsimseldir'' yada ''Strestendir'' diyenlere aldırmayın, saç dökülmesini ciddiye alın ve mutlaka önlemeye bakın. Gelin şimdi beraber saç dökülmesinin nedenlerine ve neler yapmamız gerektiğine bir göz atalım.
Her gün belli bir miktarda (50 ila 100 tel) saç kaybediyoruz zaten bunlar, doğal yaşam sürelerini tamamlamış ve dökülmeleri gereken saçlar oluyor. Yerlerinede yenileri mutlaka çıkıyor.
Elbette bu dökülen saçları tek tek bir yere toplayıp sayamayız; ancak ortalama bir avuç kadar dökülüyorsa ortada bir sorun olmadığını söyleyebiliriz. Ama dökülme miktarı fazla ise, mutlaka bir uzmana danışmanız gerektiğini bilmelisiniz.

Regl Dönemi Arttırıyor
Kadınlarda Saç dökülmesini tetikleyen unsurlar arasında, hormonal problemler ilk sırada yer alıyor. Regl olmadan hemen önceki günler, menopoz dönemi ve hamilelik bitiminden 4-6 ay sonra, saç dökülmesi daha sık görülebiliyor. Bunun dışında; mevsim döngülerinde, ateşli hastalıklar sırasında, psikolojik stres durumlarında, triot (guatr) hastalıklarında, çeşitli ilaçların kullanımına bağlı olarak demir eksikliği durumunda veya vitamin yada folik asit eksikliğine bağlı olan kansızlık durumlarında da saç dökülmesine rastlanabilir.
Ne yapmamız lazım?
Önerimiz ''Biotin'' ve ''Silica'' içeren şampuanlar kullanın, Banyo sonrası, saçınızı mümkün olduğunca yumuşak hareketlerle kuurulamaya özen gösterin; çünkü saç ıslakken çok daha kırılgandır.
Güneş ışınları tüm çoğalan hücrelerde olduğu gibi, saçlardada zarar verir. Güneş koruyucu filtresi olan kremler, yaz aylarında saç uçlarına sürülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder