6 Mayıs 2009 Çarşamba

evde yapılabilecek saç modelleri

özlem kuaför saç tasarım ve güzellik salonu


Sezonun baş döndüren saçları
Kısa, uzun, topuz, bukleli, dalgalı.... Birbirinden farklı saç tasarımlarını sizde evde kolayca uygulayabilirsiniz. Sezonun ilgi çeken modelleriyle baş döndürmeye hazır olun. Kuaförden çıkmışsınız izlenimi veren modellerden bir kaç örnek verelim şimdi sizlere:


Asil Topuz : Bu topuzu uygulamak oldukça basit. Volüm sağlayan bir şampuanla saçı yıkadıktan sonra fırça yardımıyla düz kurutun. Saçlarınızı gergin bir şekilde ucu kancalı bir lastik tokayla toplayın. Elinizi bigudi gibi düşünün ve atkuyruğunu elinize dolayın. Topuzu friketeler yardımıyla alttan sabitleyin. Kulak hizasına gelen yan bölümleri hafifçe açın ve yine friketelerle tutturun. Spreyle sabitleyin.


Romantik Bukleler : Uzun saçlara sahipseniz, abartısız ve romantik bu modeli başarı ile uygulayabilirsiniz. Buklelerin doğal görünmesi ve uzun süre dayanıklı olması için saçlarınıza dolgunluk verecek bir şampuanla yıkayın. Fön makinesiyle saçlarınızı kurutun. Hafif nemliyken köpük yada jöle uygulayın. Fön makinasının bigo aparatı ya da bir fön fırçasıyla doğal bukleler yaratabilirsiniz. Başınızı öne eğin ve tutam tutam ayırdığınız saçlarınızı fırçaya sararak kurutun. Tümü bittiğinde başınızı arkaya atın. Perma tarağı yada parmaklarınızla şekil verin.



Su Dalgası : Saçlarınıza hafif su dalgası efektini vermek için öncelikle elektriklenmeyi önleyen bir şampuanla yıkayın. Fön makinesiyle kurutmadan önce köpük sürün. İri bir fırça tarakla saçınıza fön çekin. Göz hizasından başlayarak saçlarınızı maşaya bir tur sarın. Maşa yerine orta boy fırça tarakla da aynı etkiyi sağlayabilirsiniz. Son olarak sprey sıkın.



Modern Ve Asi : Kısa kesimli saçlarınıza biraz hava katmak istiyorsanız, bu model tam size göre olabilir. Uygun bir şampuanla saçınızı yıkayın. Temiz saçlarınızı kurutmadan önce kahkül bölümü hariç tüm saçınıza bol miktarda sert jöle uygulayın. Bigo aparatlı bir kurutma makinesiyle saçınızı kurutun. Kahküllerinizi iri fön fırçasıyla içe doğru gevşek bir şekilde sarıp kurutun. Saç spreyi sıkarak işlemi tamamlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder