4 Mayıs 2009 Pazartesi

Rimel nasıl seçilir ve kullanılır





Rimel kullanmak makyajın son ve en etkili noktasıdır. Yani makyajı makyaj yapan tek şey rimeldir. Belki mantığınıza yatmayabilir ama gerçek bu! Başka bir tabirle; rimel sürmediğiniz zamanlarda kendinizi makyaj yapmış olmaktan saymayın!
Evet rimeller makyajın olmazsa olmazı.. ama hangisini seçmek gerekiyor? Özellikle yeni sozenda sıkça kullanmamız gereken rimeller hangisi size göre? Kirpikleri uzatanından hacim verene,su geçirmezinden kipik kıvırana kadar uzunlu kısalı, kalınlı inceli yüzlerce çeşidi mevcut!
Kirpiklerinizi istediğiniz şekle sokacak rimeli ararken, farklı özellikleri bir arada sunan modellere yönelebilirsiniz. Doğru olan, size en uygun ürünü bulabilmek.
Çift renkli rimeller:
Çift yönlü kullanıma müsayit olan rimeller, kirpikleri daha uzun gösterir. Önden sürülen, beyaz renkteki güçlendirici kirpikleri beslerken, kalınlaştırır ve kirpikleri esas boyalı rimelin sürülmesine hazırlar.
Hacim veren rimeller:
Hacim verme özellikli rimeller; kirpiklerin olduğundan iki kat daha hacimli görünmelerini sağlar. Özel formülleri ve tasarım harikası fırçaları sayesinde kirpikler dolgunlaşır.
Su geçirmez rimeller:
Su geçirmez rimeller sayesinde denize girebilir, yağmur altında yürüyebilir ya da yüzünüzü yıkayabilirsiniz.Tabi sadece su değil ısı ve tere karşıda oldukça dirençlidirler.

Kirpik kıvırtan rimeller:
Kirpikleri yukarıya doğru ok ok kıvırtan rimeller, gözlerin daha iri çekik görünmesini sağlar. Hatta orjinalinde uzun kirpikleri olanlar daha şanslı! Bu arada bu tip rimelleri kirpiklerin ucuna doğru sürmeniz gerektiğini unutmayın!
Rimel nasıl uygulanır?
* Rimelin daha iyi görünmesi için kiroikleriniz temiz ve kuru olmasına dikkat edin. Lens kullananlar, rimel sürmeden önce lensleriniz takmalılar.
* Uygulamaya üst kirpiklerden başlayın. Aşağıdan yukarı yani köklerden uçlara doğru fırçayı sürekli döndürerek ilk katı sürün.
* İlk katı uyguladıktan sonra bir müddet bekleyip kirpiklerin kurumasını sağlayın. Daha sonra ikinci kata geçebilirsiniz.
* Alt kirpiklerinize hacim vermek istiyorsanız; fırçayı kirpik diplerinize yatay olarak kirpiklerinizde gezdirin. Kirpiklerin uzun görünmesini isteyenler; fırçayı dik tutup tek tek boyayabilir.
* Kirpik fırçası ile fazlalıkları alın ve kirpikleri birbirinden ayırın.
* Uygulama sırasında göz çevrenize rimel bulaştırdıysanız bir kaç saniye bekleyin ve pamuklu çubuk yardımıyla temizleyin.
Rimel nasıl seçilir?
Makyajı bütünleyen rimellerinizi seçerken ve kullanırken bazı noktalara dikkat etmelisiniz...
* Maskara alırken ürünün fırçasına dikkat etmek gerekir. Çok kısa yada çok ayrık fırçalar değil, orta mesafeli olanlar tercih edilmeli.
* Nem oranının yüksek olduğu günlerde (özellikle yaz aylarında) waterproof, yani suya dayanıklı maskara tercih edin.
* Maskaralar çabuk kurur. Dolayısyla rimellerin en fazla üç aylık ömrü olduğunu unutmayın.
* Kuruyan maskarayı yumuşatacağım diye içine su, aseton yada badem yağı katmaya kalkmayın. Rimeli düzelteceğim diye dahada bozabilirsiniz. Hatta gözünüzün tarhiş olmasınada sebep olursunuz.
* Değişikliğe gitmekten korkmayın! Artık piyasada sadece siyah yada kahverengi rimeller satılmıyor. Göz ve ten renginize uygun olarak mürdüm, lacivert, mavi, yeşil, mor yada pembe rimel bile kullanabilirsiniz.
* Rimellerin fırçasını düzenli olarak temizleyin. Böylece daha önceki kullanımlardan kalan artıklar kirpiklerinizin üzerinde topaklaşmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder