19 Mayıs 2009 Salı

Genç bir ciltle yaşlanın




Henüz genç olabilirsiniz. Ama şimdiden yaşlılık etkileriyle mücadeleye başlamalısınız. Bilinçli adımlar ve doğru ürünlerle güzel bir yaşlılığın yollarını öğrenmeye ne dersiniz?
Çoğumuza göre, genç kalmak söz konusu olduğunda akan sular durur. Bakımla arası iyi olmayanlar bile gençlik deyince düşünür. Peki anti-aging ya da türkçe anlamıyla 'yaşlılığa karşı' savaşın en önemli silahları neler? Elbette yaşlanmanın önüne geçmek mümkün değil ama kırışmadan yaşlanmak ve sağlıklı yaşlanmak mümkün. Ancak unutmamamız gereken bir şey var. Anti-aging uygulamalarına mümkün olduğunca erken başlamak. Örneğin güneşe çıkarken yüksek korumalı bir krem kullanmak, gelecekte cildinizin geç kırışmasına, lekelenmemesine ve hücrelerinizin su tutma özelliğiniarttırmasına yardımcı olacaktır.

Cildin Düşmanları
Anti-aging uygulamaları arasında pek çok dala ayrılıyor; Cilt sağlığını korumak, yaşlanma sonucu oluşabilecek hastalıklara karşı erken tanı ve önlem almak gibi. Ancak kadınlar bunu sadece kırışıklıklara engel olmak anlamında algılıyor. Bir düşünün, bütün bebekler hokka burunlu, pürüzsüz bir tenle dünyaya geliyor. Oysa 30' lu yaşlara doğru vücudumuz su kaybetmeye başladıkça cildimizde de sorunlar başlıyor. Daha çok sivilcelenme ve sarkma cildimizde en çabuk farkettiklerimiz arasında. Güneş ışınları, hava kirliliği, stres, uykusuzluk da tüm bunları artıran faktörler. Ancak yaşımızın ilerlediğini düşünerek bunu kader olarak da kabullenmemek gerek. Üstelik bu konuda yardımcı pek çok ürün varkenbiz kadınların işi artık çok daha kolay. Peki, hangi tür kırışıklıkta ve sorunda nasıl bir ürün kullanmalı? O minicik kavanozların içindeki mucize kremler yaşlanmaya karşı nasıl savaşıyor? İçlerinde neler var? İşte anti- aging ile ilgili bilmeniz gerekenler...
Alın Kırışıklıkları
Kolojen ve elastin protein liflerinin azalması özellikle alın ve yanaklarda kırışıklığı arttırıyor. Lif proteini yaşa bağlı olarak azalıyor. Bu nedenle lif proteinlerini desteklemek gerekiyor. Alışkanlık haline getirilmesi gereken bir diğer kural da yüksek koruma faktörlü bir güneş koruyuculu ürün sürmeden açık havaya çıkmamak gerektiği. Alın ve yanak kırışıklıklarına karşı seçeceğiniz ürün bu nedenle kolajenle desteklenmiş olmalı.
Mat Cilt
Yaşlanmayla birlikte cildimizde matlaşma ve donukluk yaşanıyor. Oysa pek çok kadın, gençliğindeki o ışıltıyı yeniden kazanmayı arzu ediyor. Bunun için gereken glikolik içerikli ürünler tercih etmek. Anti oksidan özelliği olan ürünler ciltteki matlığı azaltıyor ve parlaklık kazandırıyor.
Cilt Kuruluğu
Cildin nem tutma özelliği azaldıkça dış etkenlere karşı hassasiyeti de artıyor. Yağlı bir cilde sahip olsakta yaş ilerledikçe cilt kuruyor. Pul pul dökülmeler hep bu yüzden. Su bazlı ürünler, besleyici serumlar, nem yönünden zengin kremler, anti-aging için hepimizin vazgeçilmezi olmalı.
Dudak Kenarları
Dudaklarımız da tıpkı yüzümüz gibi zmanala kolajen ve elastini kaybediyor. Hassas bir bölge olduğundan dudak çevresindeki kırışmalar genç yaşta bile görülebiliyor. Sigara içenlerde daha erken gerçekleşiyor. Bu yüzden kolajen ve piptid içeren ürünler dudakları korumada yardımcınız olabilir.
Gözler ve Kaz Ayakları
Kadınların en büyük derdi, kaz ayakları. Yüzdeki kırışıklıklar bir yana, göz çevresindeki kırışıklıklar yaşlanmayı en çabuk ele veren detaylar. Göz çevresi hassas olduğundan özel olarak üretilen göz kremlerini seçmelisiniz. Ayrıca göz altı morlukları ve şişkinlikleri için de ayrı ürünler kullanmalısınız.
Anti-aging' in Başrol Oyuncuları
Hyolüronik Asit
Bu içerik, cilt hücreleri arasındaki ilişkiyi arttırıyor. Hücrelere, daha genç kalması için aktive olmasını emrediyor. Hyalüronik asit, nemi tıpkı sünger gibi emiyor ve onu koruyor. Bebeklerde çok sayıda hyalüronik asit bulunuyor. Bu da bebek cildinin yumuşaklığının sırrını açıklıyor.
Büyüme Faktörü
Güneş ve yaşlanmanın sebep olduğu hasarı onarmak için cildin kök hücrelerini uyarıyor. Dolayısıyla kırışıklığı ve sarkmayı azaltıyor.
Dna Onarımı
DNA hücrelerinin onarımı ve cildimizin yaşlı görünmesine neden olan çevresel hasarıen aza indirgiyor.
Peptid
Tıpkı hyalüronik asit gibi, peptidler de hücreler arası iletişimi arttırıyor, cildin yaşlı görünmesine neden olan kolajen ve elastin yetersizliğine karşı hücreleri uyarıyor. Peptidler amino asit zincirleridir. İnsan yaşamında olmazsa olmazları, anti-aging için şarttır.
Nano Teknoloji
Cildin en derin tabakalarına nüfuz edebiliyor ve anti-aging etkisini güçlendiriyor. Bu küçük tanecikler, cildin üst tabakasını uyarıyor.
DMAE
Dimetilaminomethanol yada DMAE vücudun iyileştirici mekanizmasını teşvik ederek cildin daha sıkı ve iyi görünmesine yardımcı oluyor. Bazı balık türlerinde bulunan kolajen yapımını sağlayan organik bir bileşim.
Alfa Lipoik Asit
Bu anti oksidanlar cilt hücrelerini, kırışıklıklara sebep olan çevresel hasardan koruyor ve mevcut çizgilerin derinleşmesine engel oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder